BLOG

V Grécku sa povie olivový olej - ελαιόλαδο ( čítaj-elaiólado). Oni používajú slovo ládi, čiže olej. Používajú totiž len jeden jediný, a to olivový. V kuchyni používajú olivový olej na všetko, na základ polievok, varenie cestovín, varenie ryže, pečenie mäsa, vyprážanie zemiakov a samozrejme šaláty. VŠADEV yskúšajte svoj obľúbený recept na bábovku a...

Jedná sa o olivové oleje vhodné na varenie. Tvrdenie, že olivový olej je len do studenej kuchyne, je mýtom. "Je to nezmysel, keďže práve olivový olej je vďaka svojmu zloženiu dobre tepelne odolný a má jeden z najvyšších bodov dymivosti zo všetkých olejov. Znamená to, že pri tepelnej úprave dlhšie vydrží neprepálený, než napríklad slnečnicový.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky